Menu

Meer over Bart Eigenhuis

PASSIES, AMBITIES, DROMEN EN UITDAGINGEN 

Op mijn kamer hangt een moodboard beplakt met afbeeldingen van mijn passies, ambities, dromen en uitdagingen. Elke dag kijk ik naar dit bord vol met bridges to be crossed. Dit motiveert en stimuleert mij om elke dag te genieten en het beste uit mijzelf en uit mijn leven te halen.

Op 18 september 1967 ben ik geboren. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Hoogeveen doorgebracht. Na de middelbare middenstandsschool heb ik mijn dienstplicht vervuld bij het korps commando troepen. In 1994 ben ik samen met mijn broer begonnen als zelfstandig ondernemer. We zijn een bedrijf gestart in het verkopen van keukens. Inmiddels is de Eigenhuis Groep uitgegroeid tot een groot bedrijf met 170 medewerkers en vestigingen door heel Nederland. In 2014 heb ik mij teruggetrokken uit de dagelijkse leiding en in 2018 is het bedrijf overgegaan in andere handen. Een nieuwe fase in mijn leven is aangebroken, meer ruimte voor mijn gezin, mijn passies, mijn avonturen en mijn verdere persoonlijke ontwikkeling en het begeleiden van mensen om de beste versie van zichzelf naar boven te halen.

Eén van mijn passies is hardlopen en trailrunning. Hiermee investeer ik in beleving en avontuur. De teller staat inmiddels op 103 Marathons en Ultra’s (=alles verder dan een marathon). In 2014 & 2019 heb ik de meerdaagse Marathon Des Sables (MdS) gelopen, waarvan men zegt It is The Toughest Footrace on Earth. In 2016 liep ik de de Ultra Trail Du Mont Blanc (170 km en 10.000 hoogtemeters non-stop). In 2017 ben ik gefinished als derde in de meest bizare hardloopwedstrijd ter wereld de Jungle Marathon 250km door de Amazone jungle in Brazilië. In 2019 heb ik samen met mijn aanstaande (Jolijn) deelgenomen aan de Grand2Grand Ultra, 280km hardlopen door canyons van Amerika; een waanzinnig avontuur! In 2020 staat in september opnieuw de MdS op het programma en in mei 2021 de Mauna2Mauna op Hawaii ;-)

Vanuit mijn commerciële achtergrond en interesse ben ik in 2016 businesspartner geworden van Mudsweattrail-store in Zoetermeer. Ik treed daar op de achtergrond op als advisieur. Tom Maessen leidt de store als directeur-eigenaar.

Een andere passie en ambitie van mij is het overbrengen van motiverende, stimulerende en gezondheidsbevorderende overtuigingen.

In 2015 ben ik geïnteresseerd geraakt in de Wim Hof Methode. Naarmate de tijd vorderde kwam ik er steeds meer achter hoeveel invloed ik zelf kon uitoefenen op mijn gezondheid en staat van zijn! De werking van het lichaam is ongelooflijk fascinerend. Ik heb de Wim Hof Academie gevolgd en ben sinds 2016 gecertificeerd instructeur van de Wim Hof Methode. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als ademcoach, inmiddels ben ik ook Oxygen advatage instructeur, Buyteko adem therapeut en Breatheology Instructor. Verder ben ik intermittent fasting voedingsexpert en predik sinds 2016 het fenomeen voedingsrust. Een zeer effective manier om af te vallen, zonder het stigma dieet er op te plakken. Voedingsrust is een methode om organen rust te geven en het lichaam te leren in de vetverbranding te komen! 

A bridge never crossed is a life never lived.
~Traditional Chinese Quote~

Mijn interesse in het lichaam, de geest, voeding en beweging, gecombineerd met de ervaringen als mens, partner, vader, ondernemer, oud-commando, sportman en avonturier, maken dat ik mijn passie kan vinden in het mogen overbrengen van mijn kennis.

Ik kom graag met jou of jouw bedrijf in contact.

Bart Eigenhuis, gezondheidsmotivator

Bridge2Cross

info@bridge2cross.nl