Menu

Challenge Pijlers

  Avontuur

De Marathon des Sables is een prachtig avontuur dat je voor de rest van je leven zult meenemen. Heb jij deze challenge volbracht, dan loop je nergens meer voor weg en durf je elke uitdaging aan. Een boost voor je conditie, je zelfbewustzijn, je lijf… je alles!

  Trainen

“Bij de training gaat het er vooral om sterk te worden. Je loopt namelijk self-sufficient: je hebt alles bij je voor de hele week, dus eten voor alle etappes. Je krijgt wel water en zouttabletjes van de organisatie, maar de rest neem je mee. Met andere woorden, zeker de eerste dagen heb je een enorm gewicht mee te dragen.

Hoe bouw je nu die kracht op? Allereerst ga je veel onverhard trainen, in het bos, om je pezen en spieren sterker te maken. Door middel van een gewichtsvest wen je aan de bepakking van 10 tot 14 kilo die je moet meetorsen. Daar stoppen we steeds zwaardere gewichtjes in, zodat de training ook steeds zwaarder wordt. Ook op de sportschool train je je spieren.

Dan moet je nog wennen aan de verschillende soorten ondergrond in de woestijn, dus we zullen ook gaan trainen in de duinen of het strand.

Tot slot is het cruciaal dat je lichaam leert om te gaan met het zuinige rantsoen dat je in de woestijn meeneemt. Het gaat daarbij vooral om dat je lichaam over kan schakelen op de vetverbranding, waardoor je de inspanningen veel langer kan volhouden.

Uiteraard maken ik met elke deelnemer een trainingsschema dat aansluit op zijn of haar conditie niveau en drukke werkweek als directeur of topmanager. Het is wel de bedoeling dat deelnemers ook in hun carrière succesvol blijven, haha.”

  Commitment

Het belangrijkste wat je nodig hebt , dat is jouw commitment. Vijf maanden lang geef jij je dezet af. Niet alleen om ruimte te maken voor de wekelijkse trainingen, maar ook om je gear uit te zoeken en te testen. Je focus gaat naar het volbrengen van de legendarische Marathon Des Sables. Ook tijdens de race zul je aan je zelf verbinden aan deze mega uitdaging.

  Potentieel

Je wordt teruggeworpen op jezelf, even helemaal back to basics. Er valt niets te delegeren. Het is me, myself and I, zonder luxe - alleen puur natuur en je tentgenoten met wie je steeds meer een band gaat opbouwen. Dit is pure zelfreflectie om inzicht, vertrouwen en kennis te krijgen van jouw potentieel

Bridge2Cross

info@bridge2cross.nl