Menu

Pijlers

 

  Ademhaling

Je komt ter wereld en het eerste wat je kan, is ademen. Toch ademen de meeste mensen niet goed. Ademhaling gaat als bron van het leven automatisch en je denkt er niet over na, maar wist je dat je gemiddeld 40.000 keer per dag ademt?  

Zonder eten of drinken hou je het wel even vol, maar 5 minuten zonder adem overleeft niemand. Door beter te gaan ademen, verbetert de kwaliteit van leven. Longartsen sturen hun patiënten door naar onze training om hun gezondheid te verbeteren. Bridge2cross neemt je mee in de wereld van de ademhaling. Door beter te ademen ervaren deelnemers meer vitaliteit, zijn energieker, hebben een betere mentale verkracht en slapen lekkerder.

Hoe is jouw adempatroon eigenlijk? Adem je door je neus of door je mond? Weet je hoe vaak je ademt en of dat een gezond patroon is?

Wist je dat als je door je neus ademt, de lucht veel beter wordt gefilterd en je een beter afweersysteem hebt tegen virussen en bacteriën?

In de neus wordt stikstofoxide gemaakt, wat helpt de bloedvaten te ontspannen en te verwijden. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en verbetert het je immuunsysteem. Door te leren hoe je beter adem kan halen, geef je je hele systeem een boost.

Onze training geeft je kennis en vaardigheden om de zuurstofvoorziening van je lichaam te optimaliseren, met als gevolg een betere gezondheid en meer vitaliteit. Wij leren je krachtige ademhalingsoefeningen die ervoor zorgen dat je gaat ontspannen, je mindset positiever wordt en je rustiger voelt. Kan je je voorstellen dat je straks elke dag met een glimlach start en eindigt?

  Kou

Meerdere wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat elke dag twee minuten koud douchen het immuunsysteem een enorme boost geeft. Bij koud douchen neemt de hoeveelheid witte bloedcellen in het lichaam aantoonbaar toe. Witte bloedcellen zijn de ‘soldaatjes’ in je bloed die je beschermen tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers. De kou maakt je fysiek dus sterker.

Door blootstelling aan kou – koud douchen of een ijsbad – vernauwen de bloedvaten zich, je bloeddruk gaat even omhoog en het hele hart- en vaatstelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor gaat het bloed stromen, ook op plekken waar het normaal te weinig komt en jij hebt voordelen van deze verbeterde doorbloeding.

Echt koud water is bijzonder goed voor huid en haar. Door de blootstelling aan kou heb je minder kans op verkoudheid en andere virussen. Doordat je leert hoe je kan omgaan met de kou, versterk je ook je geestelijke en emotionele veerkracht. Zo helpt de blootstelling aan kou je beter door moeilijke momenten in je leven te komen, bijvoorbeeld bij depressies en burn-outs.

Het leren omgaan met de kou gaat over loslaten. Voor mensen die alles onder controle willen hebben is dat een zeer verrijkende ervaring. Leer bij ons loslaten en laat kou je vriend worden.

  Inzicht

Hoe kom je weer in contact met je lichaam? Hoe leer je luisteren naar de signalen die het afgeeft? Hoe ontsnap je uit de verdoofde staat waar je veel te vaak in verkeert?

Door de training mee te maken en te voelen ga je het begrijpen. Tijdens de trainingen van Bridge2cross krijg je meer inzichten in wat eigenlijk zo simpel is. Door aan de slag te gaan met ademhaling, koude en voeding krijg je veel beter inzicht in je gezondheid, je stressniveau, je slaappatroon, je motivatie en je passie. Je gaat meer voelen in je lichaam, waardoor beter helder wordt wie je bent en wat jij nodig hebt. Verbeter jouw kwaliteit van leven door te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft, los te laten en ontdek een hernieuwde, frisse motivatie in je leven.

  Voeding

Het eetpatroon in onze welvaartsmaatschappij is in de loop der jaren aanzienlijk veranderd. Het aanbod in supermarkten en fastfood-restaurants en de eetgewoontes die daaruit voortvloeien, staan ver af van wat ons lichaam nodig heeft. Inmiddels lijdt meer dan de helft van de Nederlandse bevolking aan overgewicht en obesitas.

In de training bouwt het team van Bridge2cross met de deelnemers geleidelijk op naar een steeds langere voedingsrust. Daarnaast is er aandacht voor het eten van zoveel mogelijk verse en onbewerkte voeding. Door een groot deel van de dag geen eetmomenten te hebben krijgen organen meer rust, omdat ze niet continue aan het werk zijn. De vetverbranding wordt geactiveerd om het lichaam van de nodige energie te voorzien, omdat de voedingsstoffen van de laatste maaltijd al benut zijn.

De resultaten van voedingsrust kunnen zijn:

  • Dat je geleidelijk gaat afvallen
  • Dat je je energieker en fitter voelt
  • Dat ontstekingsremmende processen in werking treden
  • Dat je insulinegevoeligheid toeneemt, waardoor je verteringsproces verbetert
  • Dat je groeihormonen toenemen
  • Dat het autofagie-proces een boost krijgt, waardoor het lichaam zichzelf (beter) gaat reinigen
  • Dat je beter gaat aanvoelen welke voeding goed voor je is

 

Bridge2Cross

info@bridge2cross.nl