Menu

Scholieren van Ludgerusschool gaan bibberen voor het goede doel

woensdag 19 april 2017

SOEST - Vrijdag 21 april worden landelijk, in het kader van Koningsdag, de Koningsspelen gehouden. Scholieren ontbijten gezamenlijk en gaan vervolgens sporten. De Soester Ludgerusschool gaat die sportieve activiteit origineel aanpakken. Ook De Bron en De 1ste van der Huchtschool gaan deze challenge aan. Naast de sponsorloop op 21 april, die de titel Run4ALS-challenge krijgt, kunnen kinderen zich ook laten sponsoren als zij een week lang hun dagelijkse douche koud afsluiten. Deze challenge wordt de Cool4ALS-challenge genoemd.

De opbrengst van de challenge wordt gebruikt als sponsoring voor het team “de Soester Ladies” dat meedoet met Holland4ALS op 25 mei.  Bij dit sportevenement worden 300 kilometers tussen Groningen Soest afgelegd in vier disciplines, namelijk: zwemmen, hardlopen, fietsen en kanoën.

Inge Brandes is een van de ouders van de Ludgerusschool die de Cool- en Run4ALS op Koningsdag mede-organiseert. Zij legt uit hoe dit unieke initiatief tot stand is gekomen. “We bespraken wat het goede doel voor onze sponsorloop zou worden. Ideeën als nieuwe speeltoestellen voor het schoolplein of de Vastenactie werden geopperd. Bart Eigenhuis zorgde voor een origineel idee. Bart is captain van “de Soester Ladies”. Een aantal moeders van onze school doet met dit team mee. Het goede doel was dus gevonden.  Aangezien Bart ook trainer is bij Lijf & Visie en daar onder meer begeleidt bij de adem- en koudetraining, werd onze activiteit omgedoopt tot een Cool4ALS-challenge.”

Bibberen

Bart Eigenhuis legt uit wat de kinderen gaan doen en waarom bibberen een goed idee is: “Op 14 april starten we met de COOL4ALS-challenge. Dat betekent dat de deelnemers hun dagelijkse douche moeten afsluiten met 30 seconden echt koud douchen en dat zeven dagen lang. De kinderen zoeken zelf sponsors die deze prestatie willen sponsoren. Het AMC heeft onderzoek gedaan naar koud afdouchen. Dat is zeer gezond. Het resulteert namelijk in een toename van de energiebeleving en het stimuleert het concentratievermogen. Al met al redenen genoeg voor het team de Soester Ladies om dit als uitdaging te koppelen aan het ophalen van sponsorgelden. Naast de gezondheidseffecten heeft het koud afdouchen ook iets stoers en uitdagend.”

Het startschot voor de sponsorloop op vrijdag 21 april wordt een ludieke happening. Bart Eigenhuis: “Ik zal het startschot geven voor de sponsorloop. Dat zal ik doen vanuit een ijsbad. Die uitdaging durf ik wel aan.”

Nieuwsoverzicht

‘A bridge never crossed is a life never lived.’