Menu

Wie is Bart

Inmiddels staat de teller op +100 ultra trails en marathons. In 1994 ben ik ondernemer geworden en dat ben ik nog steeds. ik combineer mijn passie met mijn hobby en mijn werk. Ik ben 52 jaar, fanatiek trailrunner, Adem & Koude trainer, business partner in diverse ondernemingen en Marathon Des Sables trainer en ervaringsdeskundige.

In 2012 ben ik begonnen met trailen ( onverhard hardlopen ), daarvoor was het veelal de marathon die op het menu stond.  Het echte meerdaagse trail avontuur begon in 2014 met de legendarische Marathon Des Sables ( MdS ). Ik was super getraind en voorbereid. Ondanks dat was het loodzwaar. Ik had soms moeite om te blijven lopen in het mulle zand mede door de rugzak van 10kg met daarnaast de hitte en de frisse en onrustige nachten. Het eten was op rantsoen alleen alles wat je kon eten zat in je rugzak meer was er niet.. Maar wat was het mooi en wat een ongelofelijk gaaf avontuur. Ik was definitief verkocht aan het trailrunnen.

In 2015 liep ik de Al Andalus Ultra trail 235 km door Zuid-Spanje tijdens een hittegolf, wat was dat zwaar.

In 2016 liep ik diverse ultra berg marathons met als absoluut hoohtepunt de Ultra Trail Di Montblanc ( UTMB ) 178km nonstop en 10.000 hoogtemeters rond het Mont Blanc massief, waarbij je zowel Frankrijk, Italië en zwitserland doorkruist.

In 2017 stond in teken van de Jungle Marathon in Brazilië 254km door de jungle, slapen in een hangmat, mentaal erg zwaar door de omstandigheden, maar ik was beter en specifieker getraind. Mijn derde plek overal getuigd daarvan.

In 2018 liep ik samen met Ruud de Vette als duo de Transalpine Run 250km en 16.000 hoogtemeters in zes etappes over de toppen van de alpen van Zuid-Duitsland via Oostenrijk naar Noord-Italië.

In 2019 heb ik voor de 2e keer de MdS gelopen nu op basis van de zelfde strategie als de jungle marathon minder km in de training maar wel specifieker… Het resultaat mocht er zijn 60ste overal en snelste nederlandse man ooit in 34 edities van de MdS.

In het najaar van 2019 heb ik samen met mijn partner Jolijn mee gedaan aan de Grand2Grand ultra. In totaal 280km in zes etappes langs de Canyons qua voorbereding wederom op basis van dezelfde trainingsstrategie en met een verdienstelijke 2e plek overal.

Naast deze meerdaagse trail wedstrijden heb ik ook hele gave ultra’s mogen lopen en finishen zoals de MIUT in Madeira, de Lavaredo ultra trail in de Dolimieten, de Eiger Ultra in Zwitserland en dus de Ultra Trail De Montblanc ( UTMB ) in Frankrijk.

Op basis van mijn eravring en passie voor meerdaagse trailrun wedstrijden ben ik een begeledingstraject gestart voor MdS deelnemers. Dit kan via de MudSweatTrails store of via bridge2cross wat neer komt op een compleet coaching & begeleidings traject. De MdS 2020 is uitgesteld naar april 2021 op dit monent zijn er zeven deelnemers die voor het totale pakket kiezen. Mogelijk komen er nog meer deelnemers bij, maar dat hangt even af van de mogelijkheid om je nog in te schrijven voor editie 2021. Vooralsnog staat in de MdS 2021 editie 35 in april op het programma.  Samen met Sander, Bas, Gert, Myron, Victor, Jeroen en Wil hoop ik deze ultieme droom en waanzinnige race te voltooien.

Bridge2Cross

info@bridge2cross.nl